Zonne-energie : optimale benutting

auroTHERM_exclusiv-Vaillant-04-w1200-h800Sedert 2000 ligt onze focus eveneens op alternatieve energiëen en energiezuinige toepassingen, zoals zonneënergie, warmtepompen en zonneboilers.  De steeds strenger wordende regelgeving op het vlak van ventilatie en energieverbruik, heeft ervoor gezorgd dat onze aandacht en vakkennis vooral uitgaat naar vernieuwbare energie waardoor wij een toonaangevende positie op de markt hebben ingenomen.

 

De zon is, vandaag de dag, één van de meest rendabele en tegelijkertijd milieuvriendelijkste energiebronnen op de markt. Bespaar tot 60% op uw stookkosten voor de sanitaire warmwaterproductie met een thermisch zonne-energiessysteem.  Wij bieden u een zonne-energiesysteem (thermische zonnepanelen en zonneboiler) op maat. Deze kunnen gecombineerd worden met de meeste verwarmingssystemen die u al het nodige comfort kunnen bieden.

 

auroTHERM_exclusiv-Vaillant-05-w1200-h800

 

 

Wij verstrekken u graag verdere informatie en begeleiden u graag bij het maken van de juiste keuze van uw zonnepanelen.

 

auroTHERM-05-w1200-h800Een zonneboiler zet zonnestraling om in warmte en slaat die warmte op in een voorraadvat met water.  De zonnecollector vangt de warmte op en geeft die door aan een vloeistof die de zonnewarmte van het collectorvat naar het opslagvat brengt.  De vloeistof circuleert in de leidingen tussen de collector en het voorraadvat.  Het voorraadvat zorgt ervoor dat de warmte wordt bijgehouden tot op het moment dat er warm water nodig is.   Als de zon onvoldoende warmte produceert, zorgt de naverwarming , via een elektrische weerstand, ervoor dat de gewenste temperatuur bereikt wordt.  Een zonneboiler kan de verbruikskosten tot 50% reduceren.

 

auroTHERM_exclusiv-Vaillant-01-w1200-h800Warmtepompen functioneren volgens het tegenovergestelde principe van airco’s of koelkasten.  Een warmtepomp neemt de warmte uit zijn omgeving op via een warmtecollector.  Een warmtewisselaar, in de warmtepomp, die elektrisch wordt aangedreven, zorgt ervoor dat de verzamelde warmte-energie wordt geconverteerd naar bruikbare energie.

 

 

De warmtepomp wordt aangesloten op uw installatie van de centrale verwarming in uw woning.   Een warmtepomp kan in de winter dienst doen als verwarming, maar ook in de zomer als verkoeling of airco.  De installatie en terugverdientijd van een warmtepomp vereist vakkundigheid voor een optimaal rendement.

 

auroTHERM_VFK_145-w1200-h800De subsidies voor veel energiebesparende investeringen zijn de laatste jaren afgeschaft, maar voor een warmtepomp kan mits naleving van specifieke voorwaarden nog steeds subsidie worden bekomen bij uw netbeheerder.

Meer informatie via deze link